.
Gezellig he....
Al de lichtjes en kaarsjes...
Heerlijke geuren die uit de keuken komen
Dit recept van de originele engelse plumpudding word al maanden van tevoren bereid.
Zo "rijpt" de pudding en alle smaken trekken goed in
Kinderen mochten er een muntje in doen
Wie het muntje kreeg was koning...
Ingrediënten
200 gram rozijnen
300 gram krenten
200 gram blanke rozijnen
350 gram harde boter (geraspt)
200 gram broodkruim
1/2 sinaasappel (geraspt)
2 theelepels kaneelpoeder
55 gram zakje amandelen (gehakt)
75 gram bloem
200 milliliter melk
3 eieren
100 milliliter brandy (= drank)
1 citroen (schil geraspt en vrucht geperst)
Nootmuskaat (naar smaak)
Materiaal:
Bakpapier
Puddingvorm (inhoud 1,5 liter)
1 muntje, gewikkeld in aluminiumfolie
Grote pan waar puddingvorm in past
Bereiding
Voeg alle bovenstaande ingrediënten samen, doe het geheel in de puddingvorm.
Meng de ingrediënten met een mixer tot een glad geheel. Verstop het muntje in de pudding. Dek de vorm af met bakpapier. Bind de vorm dicht met het bakpapier door er een touwtje om te knopen.
Kook in de pan een laagje water, zet daar de vorm in en zet de pan met vorm en al op een laag vuur. Laat de pudding in 7 uur gaarstomen, vul af en toe het hete water in de pan bij.
Stort de pudding uit de vorm en bewaar hem in een afgesloten (koek)blik tot Kerstmis.
11 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten