RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Plumpudding...

.


Gezellig he....
Al de lichtjes en kaarsjes...
Heerlijke geuren die uit de keuken komen
Dit recept van de originele engelse plumpudding word al maanden van tevoren bereid.
Zo "rijpt" de pudding en alle smaken trekken goed in
Kinderen mochten er een muntje in doen
Wie het muntje kreeg was koning...


Ingrediënten
200 gram rozijnen
300 gram krenten
200 gram blanke rozijnen
350 gram harde boter (geraspt)
200 gram broodkruim
1/2 sinaasappel (geraspt)
2 theelepels kaneelpoeder
55 gram zakje amandelen (gehakt)
75 gram bloem
200 milliliter melk
3 eieren
100 milliliter brandy (= drank)
1 citroen (schil geraspt en vrucht geperst)
Nootmuskaat (naar smaak)

Materiaal:
Bakpapier
Puddingvorm (inhoud 1,5 liter)
1 muntje, gewikkeld in aluminiumfolie
Grote pan waar puddingvorm in past


Bereiding
Voeg alle bovenstaande ingrediënten samen, doe het geheel in de puddingvorm.

Meng de ingrediënten met een mixer tot een glad geheel. Verstop het muntje in de pudding. Dek de vorm af met bakpapier. Bind de vorm dicht met het bakpapier door er een touwtje om te knopen.

Kook in de pan een laagje water, zet daar de vorm in en zet de pan met vorm en al op een laag vuur. Laat de pudding in 7 uur gaarstomen, vul af en toe het hete water in de pan bij.

Stort de pudding uit de vorm en bewaar hem in een afgesloten (koek)blik tot Kerstmis.

0 reacties:

Een reactie posten