.
KALKOEN
1 kleine kalkoen voor ca 6 personen
Boter
Knoflook teentje
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiding:
Haal het vel voorzichtig los van het vlees
Doe tussen het vel en het vlees enige schijfjes knoflook en klontjes boter
Kruid de kalkoen met peper en zout
Wrijf de rest van de boter over de kalkoen heen
Leg de kalkoen in een braadslede en zet hem 30 minuten in de oven van 200 graden.
Draai dan de temperatuur naar 180 graden en laat de kalkoen nog 2 uur in de oven staan.
Bedruip de kalkoen regelmatig met het bakvet dat zich in de ovenschaal verzamelt.
TIP:
Worden de vleugeltjes of pootjes erg bruin....doe er dan wat folie omheen
Laat het beest onder aluminiumfolie een half uurtje rusten voor je ‘m aansnijdt
De kalkoen is gaar als er helder vocht uit de poten vloeit als je er in prikt met sate prikker.
Je kunt de kalkoen ook vullen
Hiervoor stop je de vulling in de buikholte en bind de kalkoen dicht met katoenen draad
Voor vullingen:klik hier
2 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten