Geroosterde Gember Peren
Ingredienten:
3 peren (gehalveerd en klokhuis eruit)
3 eetlepels room
3 eetlepels honing
3 eetlepels boter
2 eetlepels gekristalliseerde gember (notenbar)
snufje zout
1/2 cup geroosterde pecan noten
IJs (vanille, toffee of kaneel)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 graden celsius
Verwarm in een steelpannetje de boter, gember, honing en de room
Roer tot de boter is opgelost
Haal van het vuur
Doe de geschilde peerhelften in een platte ovenschaal
Giet het boter roommengsel erover
bedek de schaal met folie en zet in de oven
Rooster de peren 20 a 30 minuten of tot de peren zacht zijn
Leg een halve peer op een bordje
Overgiet het met de vloeistof uit de ovenschaal
Schep een bol ijs op de peer en strooi er wat pecannoten bij
Geroosterde Pecannoten
Ingredienten
1 cup Pecannoten
1 theelepel zout
2 theelepels suiker
1 en 1/2 theelepel boter
Bereiden:
Doe de pecannootjes in een schaal met het zout,suiker en de boter
Zet de magnetron op hoog voor 20 a 30 seconde
Tot de boter is gesmolten
Doe de pecannoten op een bakblik dat is bekleed met bakpapier
Zet in de voorverwarmde oven voor ca 10 minuten
Haal de pecannootjes eruit en laat afkoelen
Als ze zijn afgekoeld kunnen ze grof gehakt worden
Zet opzij voor gebruik
Bron: fromwichthingsgrow
0 reacties:
Een reactie posten