Sticky Toffee Pudding
Pudding Ingredienten:
125 gram ongezouten boter(kamertemperatuur)
1 & 1/2 cups gezeefde bloem
1 1/2 cups gehakte ontpitte dadels
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zuiveringszout
1/2 theelepel zeezout
1 cup suiker
1 theelepel vanille extract
2 grote eieren
Saus Ingredienten:
1 1/4 cups lichte bruine suiker
1/2 cup slagroom
125 gram ongezouten boter
1 theelepel brandy (optioneel)
1/2 theelepel vanille extract
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 graden celsius
Vet een muffin bakblik in en bepoeder het met bloem
Breng de dadels in 1 en 1/4 cup water aan de kook in steelpan
Haal van het vuur en roer het zuiveringzout erdoor (het gaat schuimen)
Zet opzij en laat afkoelen
Mix 1 en 1/2 cup bloem, bakpoeder en zout in een kom
Klop de boter in een andere kom zacht met de suiker en vanille extract
*Voeg een ei toe en mix het mengsel door elkaar
Voeg de helft van het bloem mengsel toe en de helft van het dadelmengsel
Mix alles goed doorelkaar*
Herhaal dit vanaf * tot *
Giet het deeg in het muffinblik
Bak in de oven tot het gaar is (40 a 45 minuten)
Of een prikker schoon uit de pudding komt met inprikken
Laat ze afkoelen in het muffinblik ca 30 minuten
Zet daarna de puddingkjes op een rek
Voor de saus:
Roer constant
Als het mengsel kookt blijven roeren voor 3 minuten terwijl het aan de kook blijft
Haal van het vuur en roer de brandy en de vanille extract erdoor
Laat afkoelen
Zet een puddinkje op een bordje en giet er wat toffeesaus over
Garneer met toef slagroom
Bron; Internet
0 reacties:
Een reactie posten