Ambrosia Salade
Kinderen zijn hier gek op....en niet alleen kinderen
Ik vind het zelf ook yummie
Je kunt alles van tevoren klaarmaken en koud wegzetten
Makkelijker kan het niet.....
Ingredienten:
2 dl cool whip* (ontdooid)
1/2 cup vanille yoghurt
1 cup geraspte gezoete kokos
1 blikje mandarijntjes op sap
1 blik ananas (fijn gemaakt en uitgelekt)
1 cup marasquin kersen (uitgelekt)
1/2 cup pecan nootjes (gehakt)
1 1/2 cup mini marshmellows (fruitsmaak)
Bereiden:
In een grote kom de slagroom en vanille yoghurt door elkaar scheppen
Voeg daar de andere ingredienten aan toe
Schep het voorzichtig door elkaar
Zet tot gebruik koud weg.
*
Ingredienten voor cool whip
1/4 cup koud water
1 theelepel poedergelatine (naturel)
1/2 theelepel cream of tartar
1 & 3/4 cups slagroom
3 eetlepels suiker
1 theelepel vanille extract
Bereiden:
Giet het water in een steelpannetje
Strooi de gelatine erin en laat 2 a 3 minuten staan
Zet het pannetje op het lage vuur en roer tot de gelatine is opgelost
Haal van het vuur en laat afkoelen
Doe 1 eetlepel van het gelatine mengsel in een kommetje
Doe er de creme tartar bij en mix het samen (er mag absoluut geen klontjes inzitten)
Als het is opgelost en er zitten geen klontjes in,
giet het dan in een grote kom met de rest van de suiker en de slagroom
Mix met de mixer ca 2 minuten
Als het iets dikker word giet dan het gelatine mengsel erbij onder voortdurend mixen
Voeg vanille toe en mix tot het zacht en dik is.
Bewaar in de vriezer.
Haal voor gebruik uit de vriezer en laat ontdooien.*
Bron: My Baking Addiction
1 reacties:
mmmm ziet er zeer smakelijk uit :-)
Een reactie posten