Gemengde Trifle met Bessen
Nog een heerlijke trifle...
een prachtige afsluiter van het kerstdiner.
Makkelijk te maken...
En bewonderd door de uitstraling.
In dit recept is de trifle in glazen geserveerd,
maar je kunt het ook in een grote schaal maken.
Maar met Kerst heeft de 1 persoons glazen toch wel iets feestelijks.
Ingredienten:
280 gram swiss roll met jam
425 gram kersen (ontpit en uitgelekt)
2 cups gemengde bessen
1/2 liter vanille vla
300 ml slagroom (opgeklopt)
100 gram suiker
kersen om te garneren
Bereiden:
Verdeel de uitgelekte kersen over 6 glazen
Doe het uitgelekte sap van de kersen bij de bessen
Schep per glas 3 eetlepels bessen op de kersen
Snij de swisroll in plakjes en plaats een laag over de bessen
Giet een laagje vanillevla over de bessen en swisroll
Verdeel de overige bessen over de glazen
Doe hier nog een laag vla over
strijk de bovenkant glad
Dek de glazen af met huishoudfolie en zet in de koelkast
Haal voor het serveren de glazen uit de koelkast
Haal de folie eraf en spuit een toef slagroom op ieder glas
Versier het glas met kersen en bessen
En indien je dat leuk vind met toffee
Maak de toffee door de suiker met 2 eetlepels water in een pannetje te laten smelten.
Zet het vuur halfhoog
Roer niet in de pan maar beweeg het pannetje voorzichtig
Als de suiker is opgelost zet het vuur iets hoger en laat de suiker carameliseren
PAS OP: het is gloeiend heet (doe dit niet met kinderen in de buurt)
Laat de suiker goudbruin worden.
Haal de pan van het vuur en laat de bubbels wegtrekken
Neem dan een lepel en schep er voorzichtig een lepel gecarameliseerde suiker uit.
Laat dit over de bovenste bessen en kersen van de trifle druppelen.
Bron: Countdown.
0 reacties:
Een reactie posten