RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Hazepeper Classique

Hazepeper Classique

Hazepeper op de klassieke manier
En opgedient in de kleine pannetjes
Leuk voor een etentje....
En het staat feestelijk..... ieder een eigen pannetje

Ingredienten

4 hazenbouten (ca. 1,5 kg)
zout en versgemalen peper
150 g boter of vloeibare margarine
2 eetl. bloem
100 g ontbijtspek, in reepjes
1 klein blikje tomatenpuree
400 ml rode wijn
1 ui, gesnipperd
1 kleine winterwortel, in kleine stukjes
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
200 g kastanjechampignons, in plakjes
2 plakken ontbijtkoek, verkruimeld
1 eetl. stroop
3 eetl. gehakte peterselie
4 sneetjes casinobrood of witbrood zonder korst
1 ei, losgeklopt

4 eenpersoons gietijzeren pannetjes of ovenvaste schaaltjes

Bereiden:

Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verwarm 100 gram boter in een ruime braadpan en bak hierin de hazenbouten rondom lichtbruin.
Bestuif de bouten met bloem.
Voeg het spek en tomaten­puree toe, bak even en giet de wijn erbij.
Schep de ui, wortel en de laurierblaadjes waarin de kruidnagels gestoken zijn erdoor.
Stoof zachtjes 1,5 uur met deksel op de pan.
Schep de hazenbouten uit de pan, haal het vlees van het bot en verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels.
Doe het vlees terug in de pan met de kastanjechampignons, ontbijtkoek en stroop.
Stoof nog zachtjes 20-30 minuten.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Bestrooi de hazenpeper met de peterselie en schep deze in de pannetjes.
Rol de sneetjes brood met een deegroller iets uit en bestrijk de bovenkant met boter.
Leg over elk pannetje of schaaltje een sneetje brood met de beboterde kant boven.
Plak de randen met wat ei vast.
Zet de potjes hazenpeper in het midden van de oven tot het brood lichtbruin is.

0 reacties:

Een reactie posten