Wildpeper in mini pannetjes
Ze zijn zo leuk.....
De mini pannetjes of cocottes
Leuk om in te serveren
Ieder z`n eigen pannetje op het bord
Voor soep,stoof en desserts
Je kunt er echt alle kanten mee op.
Ik heb er een paar aangeschaft en heb er ook al desserts in bereid
Ik ga ze zeker vaker gebruiken....
Ze zijn zo leuk.....
De mini pannetjes of cocottes
Leuk om in te serveren
Ieder z`n eigen pannetje op het bord
Voor soep,stoof en desserts
Je kunt er echt alle kanten mee op.
Ik heb er een paar aangeschaft en heb er ook al desserts in bereid
Ik ga ze zeker vaker gebruiken....
Vlees:
400 gram herten ragoutvlees
400 gram wildzwijn ragoutvlees
400 gram hazenboutvlees
Marinade:
2 uien
4 takjes peterselie
2 takjes selderij
1 fles (volle) rode wijn
1 pot wildfond
2 eetlepels balsamico azijn
2 eetlepels olijfolie
Stoofpot:
1 prei
150 gram baconreepjes
75 gram bakboter
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels cognac
1 zakje worteltjes
1/2 bakje champignons
zilveruitjes
takje peterselie
Bereiden Marinade:
Snipper de uien en hak de peterselie en selderij fijn.
Meng de gesneden groenten met de rode wijn, wildfond, olijfolie en balsamico azijn in een schaal.
Snijdt het vlees in blokjes en leg deze in de marinade.
Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 12 uur marineren.
Bereiden Stoofschotel:
Giet het vlees en de marinade door een vergiet en vang de marinade op in een kom.
Laat het vlees goed uitlekken en verwijder het grootste deel van de ui en de kruiden.
Dep het vlees droog met wat keukenrol.
Bak de bacon knapperig en laat deze uitlekken op en stukje keukenrol.
Snijdt de prei in ringen en de worteltjes in dikke plakjes.
Verhit de bakboter in de braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin
Bak het vlees steeds in kleinere porties van ca. 250 gram.
Voeg steeds een beetje peper en zout toe.
Voeg nu de bacon, prei, worteltjes en de gezeefde marinade toe aan het vlees en breng aan de kook.
Laat de stoofpot zachtjes pruttelen gedurende 3-3,5 uur. Roer de stoofpot regelmatig.
Voeg het laatste uur ook de kleingesneden champignons toe en de zilveruitjes.
Roer de cognac en de tomatenpuree door de stoofpot als deze bijna klaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de wildpeper in (voorverwarmde) kleine pannetjes, garneer met een beetje peterselie
Lekker met: aardappelpuree met zuurkool, stoofpeertjes of spruitjes.
1 reacties:
mmmm
Een reactie posten