Blini met Zalm en Kaviaar
Ingredienten:
Voor 6 personen:
het beslag voor de blini's:
4 dl melk
15 g verse gist
250 g tarwebloem
100 g boekweitbloem
3 eieren
een snuifje zout
50 g gesmolten boter
olie om te bakken.
4 dl melk
15 g verse gist
250 g tarwebloem
100 g boekweitbloem
3 eieren
een snuifje zout
50 g gesmolten boter
olie om te bakken.
75 g kaviaar(of zalmeitjes)
1 potje zure room
12 vrij kleine plakjes gerookte zalm
1 potje zure room
12 vrij kleine plakjes gerookte zalm
Bereiden:
Los de gist op in een beetje warme melk
Meng de twee bloemsoorten, breek er de eieren in en voeg het zout toe
Voeg beetje bij beetje de opgeloste gist en de rest van de melk toe en roer alles tot een glad beslag
Voeg daarna de gesmolten boter toe, dek het beslag af met een doek en laat het 2 uur rijzen op een warme plaats
Meng de twee bloemsoorten, breek er de eieren in en voeg het zout toe
Voeg beetje bij beetje de opgeloste gist en de rest van de melk toe en roer alles tot een glad beslag
Voeg daarna de gesmolten boter toe, dek het beslag af met een doek en laat het 2 uur rijzen op een warme plaats
Bak van het beslag pannenkoekjes in een kleine koekenpan en houd ze warm
Serveer de pannenkoekjes dampend warm op een schaal
Geef er apart de kaviaar, de licht opgeklopte zure room en de gerookte zalm bij
Iedere gast belegt zijn blini's met een garnituur naar keuze.
Serveer de pannenkoekjes dampend warm op een schaal
Geef er apart de kaviaar, de licht opgeklopte zure room en de gerookte zalm bij
Iedere gast belegt zijn blini's met een garnituur naar keuze.
Tip:
Blini's kunnen dienen als een uitgebreide aperitiefhapje
De kaviaar kan vervangen worden door zalm- of lompviseitjes.
Of leg er een half kwarteleitje op
0 reacties:
Een reactie posten