Uiensoep met Appel
Uiensoep blijft altijd lekker
En zo tussen de kesrtboom optuigen en het huis in kerstsferen brengen
Een lekker tussendoortje
Even rust met een kom soep
Deze variant van uiensoep heeft iets fris door de appel
Iets anders maar zeker om eens te proberen
Yummieeee.....
Ingredienten
3 eetlepels boter
3 pond uien (gesneden)
1/2 cup water
1 appel (geschild en in julienne)
1 theelepel verse tijm (gehakt)
3 eetlepels bloem
1 cup witte wijn
2 cups bouillon (rund of groente)
1 cup appel cider
2 laurierblaadjes
1 scheut brandy (optioneel)
zout en peper
Plakjes oud stokbrood (geroosterd)
1 en 1/2 cup gruyere kaas (geraspt)
3 pond uien (gesneden)
1/2 cup water
1 appel (geschild en in julienne)
1 theelepel verse tijm (gehakt)
3 eetlepels bloem
1 cup witte wijn
2 cups bouillon (rund of groente)
1 cup appel cider
2 laurierblaadjes
1 scheut brandy (optioneel)
zout en peper
Plakjes oud stokbrood (geroosterd)
1 en 1/2 cup gruyere kaas (geraspt)
Bereiden:
Smelt de boter in een pan op half vuur
Voeg de uien en het water toe en laat met deksel op de pan sudderen
Tot de uien goudkleurig en gecarameliseerd zijn (ca 2 uur)
Voeg tussendoor beetje water toe als het nodig is
Voeg de appel en tijm toe en laat sudderen voor 2 minuten
Voeg de bloem toe en roer goed door
Sudder een minuut
Voeg de wijn toe
Voeg de bouillon,cider en de laurierblaadjes toe
Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen
Breng op smaak met peper en zout en voeg de brandy toe
Verdeel de soep over 4 soepkommen en leg er per kop 2 sneetjes geroosterd stokbrood op
Schep er een flinke schep kaas over
Laat onder de grill de kaas smelten tot ze goudbruin is (2 a 3 minuten)
Voeg de uien en het water toe en laat met deksel op de pan sudderen
Tot de uien goudkleurig en gecarameliseerd zijn (ca 2 uur)
Voeg tussendoor beetje water toe als het nodig is
Voeg de appel en tijm toe en laat sudderen voor 2 minuten
Voeg de bloem toe en roer goed door
Sudder een minuut
Voeg de wijn toe
Voeg de bouillon,cider en de laurierblaadjes toe
Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen
Breng op smaak met peper en zout en voeg de brandy toe
Verdeel de soep over 4 soepkommen en leg er per kop 2 sneetjes geroosterd stokbrood op
Schep er een flinke schep kaas over
Laat onder de grill de kaas smelten tot ze goudbruin is (2 a 3 minuten)
Bron: Closet Cooking
0 reacties:
Een reactie posten