RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Cranberry Witte Chocolade Pannettone

Cranberry en Witte Chocolade Pannettone

Ik kwam dit recept tegen op de site van BBC Good Food
Ik heb het zelf nog nooit gemaakt
Het leek me altijd zo`n werk met het kneden, net als brood
Maar met mn Kenwood moet het een eitje wezen
Ik wil dit zeker maken
Het lijkt me erg lekker

Ingredienten:

500 gram bloem + voor bepoederen van bakblik
2 x 7 gram zakjes droge gist 
100 gram rietsuiker 
200 ml melk
1 theelepel zout
3 eieren 
1 theelepel vanille extract
200 gram zachte boter (in kleine stukjes) 
175 gram gedroogde cranberry`s
100 gram gesuikerde citroenschil (fijn gehakt)
85 gram  witte chocolade (in stukjes) 

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Doe de bloem in een kom met de gist en het zout
Mix goed door voeg de suiker toe en mix weer door
Maak de melk handwarm in een pannetje
Klop de eieren met de vanille extract
Doe de melk en de eieren bij het bloemmengsel
Klop tot een zacht deeg (ca 2 minuten)
(gebruik de keukenmachine of mixer met deeghaken)
Laat het mengsel staan (ca 1 uur) tot het verdubbeld in volume is
Voeg de boter toe en gebruik de pulse knop om de botertoe te voegen in het deeg
Laat weer 1 uur staan om te rijzen
Voeg de cranberry`s, witte chocolade en gesuikerde citroenschil toe
Werk voorzichtig door het deeg
Beboter een rond bakblik (doorsnee 20cm) met boter.
Maak van dubbel bakpapier een "kraag" die 10 cm hoger is dan het bakblik
Bekleed hier de zijkant van het bakblik mee
Leg het deeg op een bebloemd werkvlak
Kneed het deeg tot een ronde bal
Het deeg is erg zacht dus bebloem je schone handen ook goed
Leg de bol in het bakblik en laat 30 minuten staan om te rijzen
Borstel met een kwastje de bovenkant in met geklopt ei
Strooi er amandelen over
Bak voor ca 45 a 50 minuten tot de pannetonne goudbruin en goed gerezen is
Haal uit het bakblik en zet op een rek om af te koelen
Blijft in aluminiumfolie 1 week goed
Of bewaar in vriezer ca 1 maand.


Bron:Good Food

0 reacties:

Een reactie posten