Fruit Cake met Abrikozen Brandybutter Glazuur
Een mooie vervanging voor de traditionele Engelse Christmaspudding.
Gebruik je favoriete gedroogd fruit
zoals: abrikozen, rozijnen, cranberries, dadels, vijgen,
Kijk eens bij de kaasboer of een notenbar
Daar hebben ze volop keus in gedroogd fruit...
Ingredienten:
200 gram boter (zacht)
100 gram hele amandelen (of gemalen)
200 gram bloem
200 gram poedersuiker
4 medium eieren
700 gram gemengd droog fruit
25 ml brandy
100 gram hele amandelen (of gemalen)
200 gram bloem
200 gram poedersuiker
4 medium eieren
700 gram gemengd droog fruit
25 ml brandy
voor de glazuur
150 gram boter (zacht)
150 gram abrikozen jam
275 gram poedersuiker (gezeefd)
150 gram abrikozen jam
275 gram poedersuiker (gezeefd)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 160 graden celsius
Beboter een rond bakblik 20 cm diameter
Bekleed het blik met bakpapier
Bekleed het blik aan de buitenkant met enige vellen krantenpapier
Zet vast met een touwtje.
Maal de amandelen in een keukenmachine
Mix de amandelen samen met de bloem tot het kruimels vormt
Klop de boter en de poedersuiker tot een luchtig mengsel
Doe 1 voor 1 de eieren erbij
Doe het volgende ei erbij als het 1ste ei helemaal is opgenomen
Schep de bloem erdoor met de amandelen
Gevolgd door het fruit en de brandy
Schep het deeg in het bakblik
Maak de bovenkant glad en bak de cake ca 1 uur en 15 minuten
Test even met een prikker of de cake gaar is
Laat afkoelen in het blik
Als de cake volkomen koud is de glazuur maken
Klop de boter met het poedersuiker en de jam tot het goed vermengd is
Klop niet te lang, want dan schift het glazuur
Smeer het glazuur over de cake
Zet op een koele plaats om op te stijven (niet in de koelkast)
Beboter een rond bakblik 20 cm diameter
Bekleed het blik met bakpapier
Bekleed het blik aan de buitenkant met enige vellen krantenpapier
Zet vast met een touwtje.
Maal de amandelen in een keukenmachine
Mix de amandelen samen met de bloem tot het kruimels vormt
Klop de boter en de poedersuiker tot een luchtig mengsel
Doe 1 voor 1 de eieren erbij
Doe het volgende ei erbij als het 1ste ei helemaal is opgenomen
Schep de bloem erdoor met de amandelen
Gevolgd door het fruit en de brandy
Schep het deeg in het bakblik
Maak de bovenkant glad en bak de cake ca 1 uur en 15 minuten
Test even met een prikker of de cake gaar is
Laat afkoelen in het blik
Als de cake volkomen koud is de glazuur maken
Klop de boter met het poedersuiker en de jam tot het goed vermengd is
Klop niet te lang, want dan schift het glazuur
Smeer het glazuur over de cake
Zet op een koele plaats om op te stijven (niet in de koelkast)
Bron: BBC Goodfood
0 reacties:
Een reactie posten