Stilton en Chutney Rarebit
De chutney voor dit recept kun je in grotere kwantiteit maken
En bewaren in een glazen pot in de koelkast
Lekker met kaas en crackers.
Ingredienten:
Voor de CHUTNEY
2 rode uien (in dunne plakken)
4 eetlepels bruine suiker
100 ml balsamic azijn
2 rode uien (in dunne plakken)
4 eetlepels bruine suiker
100 ml balsamic azijn
Voor de RAREBIT
300 gram Stilton (verkruimeld)
200 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
2 eetlepel crème fraîche
2 eieren (los geklopt)
2 theelepels grove mosterd
6 sneetjes brood
300 gram Stilton (verkruimeld)
200 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
2 eetlepel crème fraîche
2 eieren (los geklopt)
2 theelepels grove mosterd
6 sneetjes brood
Bereiden:
Doe de uien, suiker en balsamico azijn in een pan op laag vuur
Kook de uien voor ca 25 minuten
Roer af en toe in de pan
Laat afkoelen als de chutney gaar is
Kook de uien voor ca 25 minuten
Roer af en toe in de pan
Laat afkoelen als de chutney gaar is
Mix de kazen en creme fraiche eieren en mosterd met peper en zout
Zet even koud weg
Maak de grill heet
Toast het brood lichtjes
Leg de sneetjes op een bakblik die bekleed is met bakpapier
Doe op ieder sneetje een theelepel chutney
Smeer het kaasmengsel over de sneetjes brood
Zet onder de grill voor 3 a 5 minuten tot het kaasmengsel bubbelt en goudbruin is
Serveer direkt
Zet even koud weg
Maak de grill heet
Toast het brood lichtjes
Leg de sneetjes op een bakblik die bekleed is met bakpapier
Doe op ieder sneetje een theelepel chutney
Smeer het kaasmengsel over de sneetjes brood
Zet onder de grill voor 3 a 5 minuten tot het kaasmengsel bubbelt en goudbruin is
Serveer direkt
Bron: BBC Good Food
0 reacties:
Een reactie posten