Geroosterde Uipompoen met Bleu Cheese Risotto
Vegetarisch hoofdgerecht
Heb je gasten met de feestdagen die vegetarisch eten?
Deze risotto in een kleine pompoen opgediend is al een feest op zich
En je gasten zullen je dankbaar zijn dat je aan hun smaak en voorkeur hebt gedacht
De risotto gaart in de oven dus je hoeft er niet bij te blijven en de bouillon erbij te gieten
Alleen de gaartijd in de gaten houden
Makkelijker kan niet.
Ingredienten:
voor 2 personen:
voor 2 personen:
2 kleine uivormige pompoenen (ca. 500 gram per stuk)
1 kleine ui (gesnipperd)Klont boter
1 eetlepel olijfolie
100 gram risotto rijst
50 ml droge witte wijn
250 ml groente bouillon (heet)
50 gram spinazie
8 a 10 verse salieblaadjes (fijn gehakt) & extra om in de boter te serveren
50 gram blauwe kaas (Stilton,Gorgonzola verkruimeld)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Snij de bovenkant van de pompoenen afHaal de zaden en draden eruit en zet de pompoentjes op een bakplaat
Snij de bodem klein beetje bij als hij niet recht staat
Bak de ui in de koekenpan in de boter ca 5 minuten tot hij glazig is
Voeg de rijst toe en roer goed door
(de rijst moet bedekt zijn met de boter)
Voeg de wijn toe, kook tot ze bubbelt en blijf roeren tot de wijn is opgenomen
Giet de bouillon erbij, roer door en voeg de spinazie tot ze begint te slinken
Doe de gehakte salie toe en roer door
Breng op smaak met peper en zout
Verdeel dit mengsel in 2 en vul de pompoentjes hiermee
Zet de bovenkant op de pompoen en zet ze in de oven
Bak ze 45 a 50 minuten tot de risotto gaar en de pompoen zacht is
Check geregeld of de pompoen niet te bruin word (dek hem dan af met aluminiumfolie)
Haal de pompoen uit de oven en haal de bovenkant eraf en verkruimel de kaas erover
Doe de bovenkant er weer op en zet nog 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Bak een paar hele salieblaadjes even in de boter.
Haal de pompoen uit de oven en roer de kaas door de risotto
Serveer de pompoentjes gegarneerd met de salieblaadjes
Bron: Delicious Magazine
0 reacties:
Een reactie posten