RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Egnog Trifle met Gemengde Bessen


Eggnog Trifle

Trifle smaakt altijd
Dit dessert is zo makkelijk te maken
De oorspronkelijke eggnog vla recept heb ik geruild voor mn eigen (makkelijker ) recept
Voor de oorspronkelijke vla moest je zelf de custard koken
Een secuur werkje met de eieren
En omdat men meestal genoeg te koken heeft is deze versie vlugger en net zo lekker
Niets houd je tegen om toch zelf custard te maken natuurlijk
Voeg dan bij je zelfgemaakte custard .......
3 eetlepels advcaat toe en 100 ml slagroom
Klop dit met de vanilleextract door 300 ml custard

Ingredienten:
voor 6 personen:
400 gram gemengde bessen (frambozen, cranberry`s, bleuberry`s)
3 eetlepels poedersuiker + extra voor serveren
3 eetlepels Grand Marnier of cognac
12 zachte amaretti koekjes
6 eetlepels bessenjam ( Bonne Maman )
250 gram mascarpone.
50 gram kristalsuiker.

Voor de eggnogvla:
150 ml vanille vla
150 ml slagroom
1 & 1/2 eetlepel suiker
3 eetlepels advocaat
1/4 theelepel vanille extract.

Bereiden:

Doe de bessen met de poedersuiker en Grand Marnier in een kom
Schep voorzichtig om
Laat 20 minuten intrekken
Verdeel de amaretti koekjes over 6 glazen
Schep hier een eetlepel bessenjam over
Doe hierbovenop de helft van het bessenmengsel
Mix in een kom de mascarpone met de suiker
Schep over het fruit en zet voor 30 minuten in de koeling
Klop de slagroom met de suiker tot zachte pieken
Mix de vla met de advocaat en de vanille extract
Schep hier de geslagen room voorzichtig doorheen.
Lepel de vla over de mascarpone
Schep hier de andere helft van de bessen over.
Bestrooi met poedersuiker


0 reacties:

Een reactie posten