Mini Christmas Quiche
Deze kleine quiche`s kwam ik tegen op het blog van Cassie
Een lekker hartig hapje
Zowel warm als koud te eten
In een half uurtje gemaakt en vegetarisch (voor de vegetarier)
Ook goed te maken in een cupcake vormpje
Neem eens een kijkje bij Cassie...ze heeft heerlijke receptjes.
Ingredienten:
Voor de korst:
3 cups bloem (1/2 witte bloem en 1/2 tarwe bloem)
2 theelepels suiker
1 theelepel zout
250 gram boter (koud in blokjes)
8 a 10 eetlepels ijswater
Voor de vulling:
1/2 theelepel chilivlokken
4 teentjes knoflook (gehakt)
1 grote ui (gesnipperd)
1 eetlepel honing
425 gram diepvries spinazie (ontdooid en uitgeknepen)
425 gram champignons
170 gram kruiden feta
3 cups cheddar kaas (geraspt)
4 eieren
1 cup melk
zout & peper
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 185 graden
Spray de bakplaat voor minimuffins in met bakspray
Doe de bloem, suiker en zout in de kom van de mixer
Mix even goed door
Voeg de kleine stukjes boter toe
Met de pulse knop alles mengen
Voeg iedere keer 2 a 3 lepels koud water toe
Tot het mengsel als je hetineen knijpt een bal vormt
Bebloem het werkvlak en stort de kom leeg hierop
Maak 2 ballen van het mengsel en verpak in huishoudfolie
Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt
Smelt de boter in een pan met dikke bodem
Voeg de rode pepervlokken en knoflook toe
Bak voor ca 2 minuten tot de knoflook zacht is
Voeg de uien toe en bak tot de knoflook en uien transparant zijn ca 4 minuten
Zet het vuur lager en voeg de honing toe
Laat zachtjes bakken (ca 15 minuten) tot de uien bruin zijn
Voeg de champignons, spinazie, feta en 1 cup cheddar kaas toe
Roer alles goed door
Haal van het vuur en zet opzij
Mix de eieren met de melk en zout en peper tot het licht van kleur is geworden
Zet opzij
Bebloem je werkvlak en haal het deeg uit de koeling
Rol uit tot een dunne lap
Gebruik een glas of koekjesvorm om er rondjes uit te steken
Doe een cirkeltje in de muffinvorm en druk het op de bodem en de kanten omhoog
Met een theelepel een lepel spinazievulling in het vormpje doen
Giet er voorzichtig 1 eetlepel eimengsel over
Strooi hier de cheddar kaas over
Doe dit tot alle vormpjes vol zijn
Bak in de voorverwarmde oven ca 15 a 20 minuten
Tot de korst bruin is en het eimengsel stevig
Herhaal dit tot alle deeg , vulling e.d op is
Bron:Back to her Roots
0 reacties:
Een reactie posten