Jeanne`s Frambozen/Cranberrie Trifle
Na de feestdagen heb je meestal zoveel restjes over
Beetje van dit,half potje zo...
Ik ben niet zo gauw van weggooien en probeer er toch nog iets van te maken
Zo kwam ik op deze trifle..
En hij is heerlijk....kan ook met yoghurt i.p.v. mascarpone
Maar ik vind (mijn mening hoor)dat toetjes decadent mogen wezen
Nemen we volgende keer gewoon een appel of peer....
Ingredienten:
Enige plakken cake
250 gram mascarpone
250 gram room
1 eetlepel vanille extract
suiker
1 potje frambozen
1/2 potje of eigengemaakte cranberrysaus
4 blaadjes gelatine
Flinke scheut port
Slagroom (geklopt)
Gesuikerde cranberries (optioneel)
Bereiding:
Doe de gelatineblaadjes in een kommetje koud water
Snijd de cake in blokjes
Doe ze in een schaal
Besprenkel de cake met port en zet opzij
Doe de mascarpone in een schaal met de room,suiker en vanille extract
Klop goed door dat er geen klontjes meer inzitten
Doe de frambozen in een zeef en laat uitlekken boven steelpannetje
Doe de cranberrysaus bij het opgevangen sap
Laat boven het vuur warm worden
Zorg dat de cranberrysaus goed is opgelost in het frambozennat
Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij het sap
Roer goed door tot het goed is opgelost
Doe de frambozen erbij en laat koud worden
Giet de afgekoelde frambozen en sap over de cake
Roer het mascarponemengsel nog even door
Schep het over het fruitmengsel in de schaal
Zet weg in de koelkast tot gebruik
Voor het serveren de geklopte room erover scheppen
Versier het met enige gesuikerde cranberries
TIP:
Je kunt het ook in mooie 1 persoons schaaltjes serveren
0 reacties:
Een reactie posten