Bananen Cream Pudding
5 a 6 personen
Ingredienten:
2 cups volle melk
2 eierdooiers
1/3 cup suiker
1/4 cup bloem
snufje zout
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel citroen
2 bananen (in plakjes)
1 cup slagroom
1 theelepel rum
sinaasappel rasp
wafels (ijswafels)
Bereiden:
Verhit in een kleine pan de melk met de vanille extract
Roer af en toe
Laat de melk tegen de kook aan komen (niet koken ca 5 a 10 minuten)
In een metalen kom de eierdooiers met de suiker kloppen
Voeg de bloem en snufje zout toe
Klop alles goed door
Voeg onder voortdurend roeren 1/4 van de hete melk toe
Voeg nog eens 1/4 van de melk toe terwijl je blijft roeren
Voeg hierna de rest van de melk toe
Klop alles goed door
Zet de kom op het vuur en blijf roeren (mag niet koken)
Blijf roeren tot de pudding dikker is geworden (ca. 10 minuten)
(word nog dikker met afkoelen)
Haal van het vuur en laat 5 minuten staan
Roer af en toe om geen vel te krijgen
Klop het citroensap en de vanille extract in de pudding
Bedek met plasticfolie direct op de pudding om vel te voorkomen
Laat afkoelen in de koelkast
Klop de pudding op als ze goed koud is
Voeg de bananen schijfjes toe en de rum
Klop de slagroom op met suiker
Voeg als het dikker word een lepel rum toe
Doe de pudding in mooie glazen of potjes en spuit er een toef slagroom op
Garneer met sinaasappel rasp en een wafel
Bron: Season with Spice
0 reacties:
Een reactie posten