RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Kerst Pilaf


Christmas Pilaff

Deze makkelijke Pilaff geeft door de kleuren een kerstsfeer op je bordje,
Ook buiten kersttijd heel lekker....
Vegetarisch, smakelijk en heel simpel te maken

Ingredienten:

100 gram gepelde pistachionootjes 
2 granaatappels
200 gram basmati rijst
400 ml water of bouillon (heet)
4 knoflookteentjes (gepeld en heel) 
1 cm verse gember (geschild en fijn geraspt) 
1 eetlepel boter   
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel korianderzaadjes 
2 rode uien (fijn gesneden)  
Sap van 1 citroen
1 bos platte peterselie (grof gehakt) 

Bereiden:

Rooster de pitachenootjes in een koekenpan
Zet ze opzij om af te koelen
Haal de zaadjes uit de granaatappels en zet opzij
Breng de rijst in water of bouillon aan de kook
Zet laag en voeg de knoflook en gember toe
Kook de rijst tot ze gaar en luchtig is in ca 15 minuten
Verhit de boter en olijfolie op hoog vuur
Als de boter is gesmolten en bruin gaat worden doe dan de korianderzaadjes erbij
Zodra die gaan "poppen" de uien toevoegen en het citroensap
Bak de uien ca 10 minuten tot de uien gaan bruinen, roer geregeld
Zet opzij
Haal de gember en knoflook uit de rijst
Roer de peterselie, uien, pistachenootjes en de granaatappelpitjes door de rijst
Test of er nog bij gekruid moet worden
Voeg dan peper en zout toe
Serveer warm

TIP:
Kun je geen granaatappels krijgen gebruik dan 175 gram cranberry`s 




0 reacties:

Een reactie posten