Christmas Pilaff
Deze makkelijke Pilaff geeft door de kleuren een kerstsfeer op je bordje,
Ook buiten kersttijd heel lekker....
Vegetarisch, smakelijk en heel simpel te maken
Ingredienten:
100 gram gepelde pistachionootjes
2 granaatappels
200 gram basmati rijst
400 ml water of bouillon (heet)
4 knoflookteentjes (gepeld en heel)
1 cm verse gember (geschild en fijn geraspt)
1 eetlepel boter
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel korianderzaadjes
2 rode uien (fijn gesneden)
Sap van 1 citroen
1 bos platte peterselie (grof gehakt)
Bereiden:
Rooster de pitachenootjes in een koekenpan
Zet ze opzij om af te koelen
Haal de zaadjes uit de granaatappels en zet opzij
Breng de rijst in water of bouillon aan de kook
Zet laag en voeg de knoflook en gember toe
Kook de rijst tot ze gaar en luchtig is in ca 15 minuten
Verhit de boter en olijfolie op hoog vuur
Als de boter is gesmolten en bruin gaat worden doe dan de korianderzaadjes erbij
Zodra die gaan "poppen" de uien toevoegen en het citroensap
Bak de uien ca 10 minuten tot de uien gaan bruinen, roer geregeld
Zet opzij
Haal de gember en knoflook uit de rijst
Roer de peterselie, uien, pistachenootjes en de granaatappelpitjes door de rijst
Test of er nog bij gekruid moet worden
Voeg dan peper en zout toe
Serveer warm
TIP:
Kun je geen granaatappels krijgen gebruik dan 175 gram cranberry`s
Bron: Delicious Magazine
0 reacties:
Een reactie posten