RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Peertjes in de Port en Gluhwein


Stoofpeertjes in de Port/Gluhwein
(uit de slowcooker)

Een klassieker uit de keuken.....Stoofpeertjes
Bij mijn oma stonden ze op het oliestelletje te trekken
Het hele huis rook dan naar de peertjes
Heerlijk.......
Het oliestelletje heb ik niet meer, daar is de slowcooker voor in de laats gekomen
Met hetzelfde resultaat....
Ook daar staan de peertjes heerlijk gaar te pruttelen.


Ingredienten:

3 pond stoofpeertjes (wilder giesemannetjes)
1 en 1/2 glas port
5 glazen gluhwein
2 glazen verse sinaasappelsap
Rasp van 1 sinaasappel
2 Kaneelstokjes
1 Steranijs (of 1/2 theelepel anijszaadjes geplet)
1 theelepel kardemompoeder
2 kruidnageltjes
1 en 1/2 cm verse gember (geraspt)
2 volle lepels suiker of meer naar eigen smaak

Bereiden:

Zet de slowcooker aan als deze voorverwarmd moet worden
Zet een steelpan op met de Gluhwein, Port, Sinaasappelsap
De rasp, suiker en de kruiden
Breng dit aan de kook
Haal direkt van het vuur en giet in de slowcooker
Schil de peertjes
Snijd ze doormidden en haal het klokhuis eruit
Doe ze bij de kruidenwijn in de slowcooker
Vul aan met water zodat de peertjes onderstaan
Laat 1 uur pruttelen op hoog
Zet dan de cooker op laag en laat de peertjes 4 a 5 uur verder stoven

Schep de peertjes in een schaal
Laat het vocht inkoken in een steelpannetje tot de helft
Meng een beetje maizena aan met water
Maak hier het vocht iets dikker mee
Laat de saus afkoelen en giet over de peertjes


0 reacties:

Een reactie posten