Stoofpeertjes in de Port/Gluhwein
(uit de slowcooker)
Een klassieker uit de keuken.....Stoofpeertjes
Bij mijn oma stonden ze op het oliestelletje te trekken
Bij mijn oma stonden ze op het oliestelletje te trekken
Het hele huis rook dan naar de peertjes
Heerlijk.......
Het oliestelletje heb ik niet meer, daar is de slowcooker voor in de laats gekomen
Met hetzelfde resultaat....
Ook daar staan de peertjes heerlijk gaar te pruttelen.
Ingredienten:
3 pond stoofpeertjes (wilder giesemannetjes)
1 en 1/2 glas port
5 glazen gluhwein
2 glazen verse sinaasappelsap
Rasp van 1 sinaasappel
2 Kaneelstokjes
1 Steranijs (of 1/2 theelepel anijszaadjes geplet)
1 theelepel kardemompoeder
2 kruidnageltjes
1 en 1/2 cm verse gember (geraspt)
2 volle lepels suiker of meer naar eigen smaak
Bereiden:
Zet de slowcooker aan als deze voorverwarmd moet worden
Zet een steelpan op met de Gluhwein, Port, Sinaasappelsap
De rasp, suiker en de kruiden
Breng dit aan de kook
Haal direkt van het vuur en giet in de slowcooker
Schil de peertjes
Snijd ze doormidden en haal het klokhuis eruit
Doe ze bij de kruidenwijn in de slowcooker
Vul aan met water zodat de peertjes onderstaan
Laat 1 uur pruttelen op hoog
Zet dan de cooker op laag en laat de peertjes 4 a 5 uur verder stoven
Schep de peertjes in een schaal
Laat het vocht inkoken in een steelpannetje tot de helft
Meng een beetje maizena aan met water
Maak hier het vocht iets dikker mee
Laat de saus afkoelen en giet over de peertjes
0 reacties:
Een reactie posten