Napolitaanse Kerst Pasta
Overgenomen van het boek Eat Like an Italian van Catherine Fulvio
Catherine zegt " Rond de week van Kerst verschijnen er overal verse walnoten in de winkels
Dit recept was voor "arme mensen"
Het illustreerd hoe Italianen hun ingredienten respecteren.
Ingredienten:
450 gram spaghetti
125 ml extra virgin olijfolie
4 knoflookteentjes (fijn gesneden)
6 ansjovisjes (fijn gehakt)
150 g walnoten (geroosterd en grof gehakt)
Zout en peper (vers gemalen)
2 eetlepels peterselie (fijn gehakt)
Bereiden:
Zet een grote pan met water en zout op
Breng aan de kook
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen
Maak intussen in een grote pan de olie heet op laag vuur
Voeg de knoflook toe
Laat een minuutje bakken (laat niet bruin worden)
Voeg de ansjovis toe en laat de ansjovis oplossen in de saus onder voortdurend roeren
Haal een beker kookwater uit de spaghetti pan en zet even opzij.
Giet de pasta in een zeef of vergiet
Doe ze direkt in de pan met knoflook en ansjovis
Voeg wat kookvocht toe uit de beker om het geheel een beetje losser te maken
Roer de walnoten erdoor en laat nog 1 a 2 minuten op het vuur warm worden
Voeg zout en peper toe indien nodig
Verdeel de pasta over 4 borden
Garneer met de peterselie
Bron: dinnerdujour
0 reacties:
Een reactie posten