Crab Egg Benedict
Voor een feestelijke lunch is dit ideaal
Het lijkt een bewerkelijk recept maar dat valt mee
2 personen
Ingredienten:
Voor de Hollandaise saus:
12 eetlepels ongezouten boter
2 eetlepels koude boter (apart)
3 eidooiers (groot)
1 eetlepel koud water
1 eetlepel citroensap + extra
zout & peper
Bereiden:
Smelt de 12 eetlepels boter op laag vuur in een steelpannetje
Zet opzij
Klop in een grotere steelpan de eidooiers (ca 1 minuut tot ze dikker word)
Voeg het water, citroensap en snufje zout toe
Klop alles goed door elkaar (ca 1/2 minuut)
Voeg 1 eetlepel koude boter toe (niet kloppen)
Zet de pan op heel laag vuur
Blijf zachtjes roeren tot een smeuige creme
Dit duurt ca 1 a 2 minuten
Haal van het vuur (als het te vlug gaat de pan even in koud water zetten)
De eidooiers moeten een cremig geheel vormen
Klop de overige lepel koude boter toe (beetje bij beetje)
Kruid de saus met zout, peper & citroensap
Serveer deze saus warm
Zet opzij
Klop in een grotere steelpan de eidooiers (ca 1 minuut tot ze dikker word)
Voeg het water, citroensap en snufje zout toe
Klop alles goed door elkaar (ca 1/2 minuut)
Voeg 1 eetlepel koude boter toe (niet kloppen)
Zet de pan op heel laag vuur
Blijf zachtjes roeren tot een smeuige creme
Dit duurt ca 1 a 2 minuten
Haal van het vuur (als het te vlug gaat de pan even in koud water zetten)
De eidooiers moeten een cremig geheel vormen
Klop de overige lepel koude boter toe (beetje bij beetje)
Kruid de saus met zout, peper & citroensap
Serveer deze saus warm
Voor de Benedict Eieren
1 eetlepel ongezouten boter
180 gram baby spinazie
zout
4 eieren (groot)
2 engelse muffins of zachte broodjes (in half)
paar druppels azijn
250 gram krabvlees
Hollandaise saus
Bieslook (fijn geknipt of gesneden)
180 gram baby spinazie
zout
4 eieren (groot)
2 engelse muffins of zachte broodjes (in half)
paar druppels azijn
250 gram krabvlees
Hollandaise saus
Bieslook (fijn geknipt of gesneden)
Bereiden:
Smelt de boter in een hapjespan (medium vuur)
Voeg de spinazie toe met snufje zout
Roer goed door en zet opzij
Verwarm de oven voor op 200 graden
Zet de muffins of broodjes op een bakplaat
Bak ze in de oven tot ze getoast zijn (ca 5 minuten)
Voeg de spinazie toe met snufje zout
Roer goed door en zet opzij
Verwarm de oven voor op 200 graden
Zet de muffins of broodjes op een bakplaat
Bak ze in de oven tot ze getoast zijn (ca 5 minuten)
Eieren pocheren:
Maak een pan met water heet en voeg een paar druppels azijn toe
Breng water aan de kook
Breek een ei in een kommetje en laat het voorzichtig in het water glijden
Schep het eiwit voorzichtig over de dooier
Doe dit ook met het andere ei
Na 3 minuten de eieren er met een schuimspaan voorzichtig uit scheppen
Laat ze uitdruppen op keukenpapier
Breng water aan de kook
Breek een ei in een kommetje en laat het voorzichtig in het water glijden
Schep het eiwit voorzichtig over de dooier
Doe dit ook met het andere ei
Na 3 minuten de eieren er met een schuimspaan voorzichtig uit scheppen
Laat ze uitdruppen op keukenpapier
Zet iedere muffin op een bordje
Verdeel de spinazie erover
Verdeel hier de crab over
Plaats een gepocheerd eitje op de crab
Schep hier een flinke hoeveelheid hollandaise saus over
Strooi er bieslook over
Serveer direkt.
Verdeel de spinazie erover
Verdeel hier de crab over
Plaats een gepocheerd eitje op de crab
Schep hier een flinke hoeveelheid hollandaise saus over
Strooi er bieslook over
Serveer direkt.
Bron: Fancy Food Fancy
0 reacties:
Een reactie posten