RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Crab Eggs Benedict


Crab Egg Benedict

Voor een feestelijke lunch is dit ideaal
Het lijkt een bewerkelijk recept maar dat valt mee

2 personen

Ingredienten:
Voor de Hollandaise saus:

12 eetlepels ongezouten boter
2 eetlepels koude boter (apart)
3 eidooiers (groot)
1 eetlepel koud water
1 eetlepel citroensap + extra
zout & peper

Bereiden:

Smelt de 12 eetlepels boter op laag vuur in een steelpannetje
Zet opzij
Klop in een grotere steelpan de eidooiers (ca 1 minuut tot ze dikker word)
Voeg het water, citroensap en snufje zout toe
Klop alles goed door elkaar (ca 1/2 minuut)
Voeg 1 eetlepel koude boter toe (niet kloppen)
Zet de pan op heel laag vuur
Blijf zachtjes roeren tot een smeuige creme
Dit duurt ca 1 a 2 minuten
Haal van het vuur (als het te vlug gaat de pan even in koud water zetten)
De eidooiers moeten een cremig geheel vormen
Klop de overige lepel koude boter toe (beetje bij beetje)
Kruid de saus met zout, peper & citroensap
Serveer deze saus warm

Voor de Benedict Eieren

1 eetlepel ongezouten boter
180 gram baby spinazie
zout
4 eieren (groot)
2 engelse muffins of zachte broodjes (in half)
paar druppels azijn
250 gram krabvlees
Hollandaise saus
Bieslook (fijn geknipt of gesneden)

Bereiden:

Smelt de boter in een hapjespan (medium vuur)
Voeg de spinazie toe met snufje zout
Roer goed door en zet opzij
Verwarm de oven voor op 200 graden
Zet de muffins of broodjes op een bakplaat
Bak ze in de oven tot ze getoast zijn (ca 5 minuten)

Eieren pocheren:

Maak een pan met water heet en voeg een paar druppels azijn toe
Breng water aan de kook
Breek een ei in een kommetje en laat het voorzichtig in het water glijden
Schep het eiwit voorzichtig over de dooier
Doe dit ook met het andere ei
Na 3 minuten de eieren er met een schuimspaan voorzichtig uit scheppen
Laat ze uitdruppen op keukenpapier
Zet iedere muffin op een bordje
Verdeel de spinazie erover
Verdeel hier de crab over
Plaats een gepocheerd eitje op de crab
Schep hier een flinke hoeveelheid hollandaise saus over
Strooi er bieslook over
Serveer direkt.

0 reacties:

Een reactie posten