RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Chocolade Moelleux


Chocolade Moelleux

Chocolade moelleux kan mislukken als je vergeet de eieren met de suiker op te kloppen,
of het deeg niet laat rusten in de koelkast.
Volg de regels van het recept goed op
Je geduld word zeker beloond......


Ingredienten:

100 gram pure chocolade (fondant)
110 gram echte boter
2 hele eieren
2 extra eierdooiers
100 gram witte suiker
50 gram fijne bloem
voor de garnering: vers fruit, roomijs naar wens

Bereiden:

Smelt de boter en de chocolade  au bain marie en roer zo nu en dan met een garde om.
Klop de eieren en de eierdooiers met een garde even los in een kom.
Voeg er 100 gram suiker bij klop tot een luchtige massa:
je zal zien dat de kleur van de eieren witter wordt en dat het geheel een ietwat romige consistentie krijgt.
Zorg ervoor dat je geen suiker meer ziet in het mengsel. 
Zeef er 50 gram bloem over en meng verder met de garde tot precies een dik pannenkoekenbeslag.
Spatel de gesmolten ganache (chocolade met boter) bij de eieren en meng met een garde tot een heel vloeibare massa:
Doe in een spuitzak en laat wat steviger worden in de ijskast.
Ga pas bakken 10 minuten voor het serveren.
Zet de oven aan en laat voorverwarmen op 210 graden.
Neem serveerringen van 7 cm doorsnede, boter ze in, bebloem ze en zet op een bakplaat vooraf bedekt met boterpapier.
Als het beslag ietwat stijver is maar toch nog makkelijk te spuiten valt, vul je de ringen tot 3/4 de vol.
Laat de gebakjes 8 tot 10 minuten bakken op 210 graden.
Als de bovenkant precies een korstje heeft maar toch nog een klein beetje gevoelig is, dan is de moelleux perfect gebakken.
Snijd de randen los en serveer de chocolade moelleux met wat vers fruit en een bol roomijs en serveer onmiddellijk.

Bron: Jeroen Meus (Dagelijkse Kost)

1 reacties:

charlieonline zei

Hi Jeanne, your recipes are fantastic, they get into the spirit of Christmas
hugsssssss, ketty

Een reactie posten