Eggnog Mousse
Ingredienten:
3 eetlepels donkere rum
eetlepels brandy
1 eetlepel gelatine (zonder smaak)
3 grote eieren (gesplitst)
1 cup suiker
2 cups slagroom
1 thelepel kaneelpoeder
1/2 thelepel vers geraspte nootmuskaat
1/8 gemalen kruidnagel
2 theelepels vanille extract
Coffee Caramel
eetlepels brandy
1 eetlepel gelatine (zonder smaak)
3 grote eieren (gesplitst)
1 cup suiker
2 cups slagroom
1 thelepel kaneelpoeder
1/2 thelepel vers geraspte nootmuskaat
1/8 gemalen kruidnagel
2 theelepels vanille extract
Coffee Caramel
Bereiden:
Vul een grote kom met ijsblokjes en zet opzij
Doe de brandy en rum in een kleine kom
Strooi de gelatine erin en zet opzij (ca 5 minuten)
Verwarm de eidooiers met 1/2 cup suiker al kloppend au bain marie
Klop tot het mengsel licht van kleur en luchtig is (2 minuten)
Haal van het vuur en doe het gelatine mengsel erbij
Zet het weer boven de pan met kokend water
Klop tot de gelatine is opgelost (3 minuten)
Haal de kom van het vuur en zet in het ijsbadje
Klop tot het een stuk is afgekoeld (1 a 2 minuten)
Schraap met de spatel goed over de bodem en de wanden van de kom
Mix de 1/2 cup suiker met de slagroom, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en vanille extract
Klop tot het mengsel stijve pieken vormt
"vouw" 1/3 van het mengsel bij het gelatine mengsel
Voorzichtig omscheppen en nog eens 1/3 erbij doen
Daarna het laatste beetje erbij al omscheppend (voorzichtig zodat het luchtig blijft)
Zet in de koeling (5 minuten)
Klop de eiwitten stijf en schep deze door het koude roommengsel
Schep het in een mooie schaal of kleine serveer schaaltjes
Zet in de koeling voor minstens 30 minuten
Maar kan ook een nacht in de koeling blijven
Serveer koud met koffie caramel en/of andere toppings
zoals:
Gehakte geroosterde noten
Gehakte after dinner pepermunt
Cacaopoeder
Gele Rozijnen
Nootmuskaat
Kaneel
Slagroom
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten