Kastanjes
Kastanjes doen me denken aan de herfst,wollen wanten,mutsen en chocolademelk
Gepofte kastanjes zijn een lekkernij
Heerlijk om te poffen in de open haard of een vuurkorf
Kastanje seizoen loopt van October tot laat December
Als je kastanjes koopt let dan op dat je gave glimmende hele kastanjes
Verse kastanjes zijn stevig en gevuld
Geen ruimte tussen de dop en het vruchtvlees
Om ze open te maken neem je een scherp mes
Maak een snede in de dop tot het vruchtvlees
Snij rondom de kastanje tot bijna helemaal rond
Heb je ze allemaal zo opengesneden....
Doe ze dan in een vuurvaste schaal of een pan om te roosteren
En rooster ze op 180 graden celsius voor ca 35 minuten
Zijn de kastanjes heet verwijder dan de dop en het velletje
Dat is gepiept.....
Je kunt ze nu in een klontje boter in de koekenpan goed warm laten worden
De kastanjes moeten met een laagje gesmolten boter zijn bedekt
Zet ze in de oven tot ze goudbruin zijn
Bestrooi ze met zout of kaneel
Warme kastanjes zijn heerlijk
Maar net zo lekker in desserts en soep
Voor een lekkere Chocolade Kastanje Mousse Cake
klik HIER
meer recepten volgen nog.....
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten