RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Wildpate met Druiven in Gelei


Wildpate met Druiven in Gelei



Ingredienten voor 4 personen

200 gram wildpate
6 blaadjes witte gelatine (12 gram)
250 ml vleesbouillon (van tablet), gezeefd
100 g blauwe druiven
een paar blaadjes basilicum
of munt
plasticfolie
4 hoge kookringen of stekers  ca 8 cm, ingevet met olie

Voorbereiden:

(De voorbereiding kan een dag van tevoren!)
Bekleed een schaal of groot bord met plasticfolie.
Zet daarop de kookringen.
Vul de ringen tot maximaal 2/3 met pate.
Strijk de bovenkant met de achterkant van een natte lepel glad.
Week de blaadjes gelatine 3 minuten in ruim koud water.
Verwarm de bouillon zonder te koken en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.
Halveer de druiven, verwijder eventuele pitten.
Giet een dun laagje van het gelatinemengsel op de pate en zet het even in de diepvries om op te stijven.
Leg de druiven met de bolle kant naar boven op het gelatinelaagje en giet de rest van de bouillon
(eventueel iets verwarmd als deze te stijf is) erover.
Zet alles minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Serveren:
Zet de koude patetaartjes op de borden.
Snijd ze met een warm scherp mes los van de kookring en verwijder de ring.
Garneer met blauwe druiven en blaadjes basilicum of munt.

Tip:
Dit gerecht kan ook worden bereid in een glas of glazen potje.

Variatie:
Vleesbouillon kan worden vervangen door druivensap of appelsap.
De gelei is dan iets minder doorschijnend.
Vervang wildpate door Ardenner pate of notenpate.

Bron: Boodschappen Nummer 12 uit 2009

0 reacties:

Een reactie posten