RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Reerug met Rode Bessensaus


Reerug met Rode Bessensaus

Als je van wild houd is dit een heerlijk recept
een maaltijd om te smullen

Ingredienten voor 4 personen

1 reerug (ca. 1,2 kg, neem het van de slager en hak de botten in kleine stukjes)
1 wortel (groot)
3 uien (klein)
150 g knolselderij
50 g prei
4 stelen tijm
2 stelen rozemarijn
10 jeneverbessen
5 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel meel
125 ml rode wijn
1 laurierblad
800 ml wildfond (kant-en-klaar)
2 eetlepels rode bosbessen (uit het glas)
Zout
Peper

Bereiden:

Spoel voor de saus de botten in koud water en dep ze droog. 
Schil en hak de wortel en de selderij (ca. 1 cm).
 Schil ook de uien en snijd ze in grove stukken. 
Was de prei, maak hem goed schoon en snijd hem in ringen van 1 cm breed.
 Was de tijm en rozemarijn en druk de jeneverbessen zachtjes aan.
Verwarm vervolgens 3 eetlepels olie in een koekenpan. 
Voeg de botstukken toe en bak ze op matig vuur gedurende ongeveer 10 minuten tot ze gelijkmatig gebruind zijn. 
Voeg de uien, groenten en jeneverbessen toe en roerbak in 3 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en ga door met bakken gedurende 1 minuut, daarna bestrooien met bloem. 
Voeg nu een derde van de rode wijn toe. 
Blijf roeren tot de wijn verdampt is. 
Roer de rest van de wijn er geleidelijk aan in en laat de saus afkoelen.
 Roer nu het laurierblad, de tijm, een stengel rozemarijn en de bouillon erdoor. 
Dek af en laat ongeveer 2 uur sudderen op een lage temperatuur.
Verwarm ondertussen de oven voor tot 80 °C. 
Spoel de reerug in koud water, dep het droog en breng het op smaak met zout en peper.
 Bak het vlees in een ovenvaste pan met 2 el olie en een geplette stengel rozemarijn gedurende 2 minuten aan alle kanten. 
Draai het vlees voorzichtig en prik niet in het vlees.
Dek nu de pan af met aluminiumfolie en plaats de pan op de middelste hoogte in de oven.
 Gaar het vlees in de oven (geen luchtcirculatie) gedurende ongeveer 1 uur 45 min.
Giet de saus door een fijne zeef en druk de gekookte groenten uit. 
Verminder de saus tot een derde op een hoog vuur. 
Roer de rode bosbessen erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Tip: 
Schik het vlees met saus en aardappelen op een feestelijke manier op een feestelijke schaal



 

0 reacties:

Een reactie posten