Spitskoolsalade met Granaatappelpitjes,Rode ui, Peterselie en Gecarameliseerde Noten
Weer een lekker winterse salade
Kijk ook eens op de site van Villeroy & Boch naar de prachtige kerstspullen en recepten
Zeer de moeite waard.
Klik op de link onderaan het recept bij bron:
Ingrediënten:
voor 2 personen:
1/2 middelgrote spitskool
1/2 rode ui
1 granaatappel
1 bos peterselie
50 gram gemengde noten,( ongezouten en niet geroosterd)
30 ml olijfolie
37,5 ml citroensap
50 ml water
10 gram suiker
Zout en peper
Bereiden:
Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten.
Maak de spitskool schoon, snijd de kool in vier stukken en verwijder de harde buitenste bladeren en de steel.
Snij de kool in fijne reepjes.
Was, droog en hak de peterselie.
Snijd de rode ui in kleine blokjes en bak ze met wat olijfolie.
Verwarm water en suiker in een pan.
Als de suiker is opgelost en de siroop begint te koken, voeg dan de noten toe.
Roer de noten in de pan tot alle vloeistof is verdampt.
Leg de gekarameliseerde noten op een bakplaat en laat ze afkoelen.
Snijd de granaatappel doormidden en verwijder de pitjes.
Maak een dressing met citroensap, olijfolie, zout en peper.
Doe de spitskool, uien, noten en granaatappelpitten in een grote kom.
Voeg de dressing toe.
Verdeel de salade in mooie schalen en geniet,
Bron: Villeroy & Boch
0 reacties:
Een reactie posten