RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Reebiefstuk met Wildjus van Port en Sinaasappel


Reebiefstuk met Wildjus van Port en Sinaasappel

Ingrediënten

4 ree biefstuk
Olijfolie
25 gr roomboter
1 teen knoflook, fijn gehakt
15 mini sjalotten, gehalveerd (grootte van een zilveruitje) of 5 grotere sjalotten in vieren.
150 ml wild fond
5 takjes tijm
50 ml vers sinaasappelsap
3 repen dunne sinaasappelschil (zonder het wit, dat is bitter)
50 ml port
1 plak ontbijtkoek
Grof peper en zout

Bereiden:

Biefstuk bakken

Laat de ree biefstuk in 1 à 2 uur goed op kamertemperatuur komen.
 Dep droog met wat keukenpapier. 
Verhit een koekenpan met 2 el olijfolie. 
Schroei beide zijden van de biefstuk in 10 seconden goed dicht. 
Zet het vuur wat lager, voeg een klont roomboter toe en bestrooi de biefstukken met grof zout en peper.
Bak de biefstukken in ca. 6 minuten (afhankelijk van de dikte) medium-rare. 
Blijven bewegen en regelmatig keren.
 Leg op een bord en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat rusten.

Saus maken

Voeg aan het bakvet de sjalotten, knoflook, fond, tijm, port, sinaasappelsap- en schil toe.
 Kook in tot de helft. Haal de tijm en sinaasappelschillen eruit. 
Verkruimel een plak ontbijtkoek, roer goed door, zet het vuur uit en blijf roeren tot de ontbijtkoek is opgelost in de jus. 
Breng verder op smaak met peper en zout.
Snijd de biefstuk eventueel in plakken en serveer met de saus.



 

0 reacties:

Een reactie posten