2 dagen geleden
.
Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.
Groetjes......Jeanne
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??
Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...
~*~*~*~
En als je toch aan het overstappen bent....
Daar vind je recepten en een praatje
~*~*~*~
Anijskristallen
Anijskristallen
Ingredienten:
120 gram zachte boter
220 gram gestampte muisjes
snufje zout
1 ei, losgeklopt
225 gram bloem, gezeefd
(1 theelepel anijszaadjes)
gebaksglazuur (zakje)
zilverpilletjes
koekstekers in stervorm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 ˚C.
Bekleed 2 bakblikken met bakpapier.
Klop de boter met 120 gram gestampte muisjes en het zout romig.
Klop er het ei door.
Meng er de bloem en eventueel de anijszaadjes door en vorm tot een bal. Rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm en steek er sterren uit met een koeksteker of snijd rond een sjabloon.
Bak de koekjes in 10-15 min lichtbruin en gaar.
Laat ze afkoelen op een rek.
Doe de rest van de gestampte muisjes in een kommetje met de gebaksglazuur en roer goed door.
Bestrijk de koekjes dik met het glazuur en bestrooi met zilverpilletjes.
bron:Season`s
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten