RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Kersttrifle 2

.



Kersttrifle
Ingredienten:
Voor de custard:
4 deciliter volle melk
1 vanillestokje (doormidden gesneden)
115 gram suiker
6 eierdooiers
zout
140 milliliter slagroom

Voor de cranberrylaag:
225 gram cranberry’s
sap en rasp van 1 sinaasappel
100 gram suiker

Extra ingrediƫnten:
200 gram fruitcake of chocoladecake
5 (roze) schuimpjes
5 eetlepels madera
2 deciliter slagroom
2 eetlepels suiker
zilveren bolletjes (taartversiering)

Maak de custard door de melk, het vanillestokje en 55 gram suiker in een pan te verhitten tot het bijna aan de kook is.
Klop intussen de eierdooiers schuimig met een snufje zout en de rest van de suiker in een grote kom.
Neem het vanillestokje uit de pan en houd apart.
Giet de hete melk al roerend bij het eimengsel.
Doe het mengsel terug in de pan en houd het mengsel al roerend tegen de kook aan totdat de -custard dikker wordt (duurt circa 10 minuten). Giet de slagroom erbij en schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg ze toe.
Roer goed door en zeef het mengsel in een kom.
Laat helemaal afkoelen en koud worden in de koelkast.
Kook voor de cranberrylaag de cranberry’s met het sap en de rasp van de sinaasappel en de suiker circa 5 minuten of tot de meeste bessen opengesprongen zijn.
Laat afkoelen.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Snijd de cake in blokjes en verdeel ze over de bodem van een mooie glazen schaal of kom.
Verkruimel de schuimpjes erover en sprenkel de madera erover.
Verdeel de cranberry’s over de bodem en schep er eerst de custard en dan de slagroom op.
Garneer met de zilveren bolletjes en eventueel rode besjes.

0 reacties:

Een reactie posten