.
Kersttrifle
Ingredienten:
Voor de custard:
4 deciliter volle melk
1 vanillestokje (doormidden gesneden)
115 gram suiker
6 eierdooiers
zout
140 milliliter slagroom
Voor de cranberrylaag:
225 gram cranberry’s
sap en rasp van 1 sinaasappel
100 gram suiker
Extra ingrediƫnten:
200 gram fruitcake of chocoladecake
5 (roze) schuimpjes
5 eetlepels madera
2 deciliter slagroom
2 eetlepels suiker
zilveren bolletjes (taartversiering)
Maak de custard door de melk, het vanillestokje en 55 gram suiker in een pan te verhitten tot het bijna aan de kook is.
Klop intussen de eierdooiers schuimig met een snufje zout en de rest van de suiker in een grote kom.
Neem het vanillestokje uit de pan en houd apart.
Giet de hete melk al roerend bij het eimengsel.
Doe het mengsel terug in de pan en houd het mengsel al roerend tegen de kook aan totdat de -custard dikker wordt (duurt circa 10 minuten). Giet de slagroom erbij en schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg ze toe.
Roer goed door en zeef het mengsel in een kom.
Laat helemaal afkoelen en koud worden in de koelkast.
Kook voor de cranberrylaag de cranberry’s met het sap en de rasp van de sinaasappel en de suiker circa 5 minuten of tot de meeste bessen opengesprongen zijn.
Laat afkoelen.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Snijd de cake in blokjes en verdeel ze over de bodem van een mooie glazen schaal of kom.
Verkruimel de schuimpjes erover en sprenkel de madera erover.
Verdeel de cranberry’s over de bodem en schep er eerst de custard en dan de slagroom op.
Garneer met de zilveren bolletjes en eventueel rode besjes.
13 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten