.
Varkenshaasje Welling
Ingredienten ton
(8 personen)
3 eetlepels Olijfolie
2 sjalotjes (gesnipperd)
200 gram coburgerham (vleeswaren, plakken)
1 pakje bladerdeeg (ontdooid)
bloem om te bestuiven/uit te rollen
1 scharrelei (losgeklopt)
3 varkenshaasjes
(versgemalen) peper en zout
150 gram boerensoepgroenten
1 bakje/zakje verse Italiaanse kruidenmix (fijngehakt)
Bereiding
Halveer 1 varkenshaas.
Bestrooi de twee hele en de twee halve varkenshaasjes met peper en zout.
Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak hierin de hele en de halve varkenshaasjes op een hoog vuur in ± 5 min. rondom bruin.
Neem de varkenhaasjes uit de pan, bestrooi ze met de verse kruiden en laat ze afkoelen.
Bak de sjalot en de soepgroenten al omscheppend 5 min.
Temper het vuur en laat zonodig het vocht verdampen.
Leg een stuk huishoudfolie op het werkvlak en leg een dubbele laag van 5 overlappende plakjes ham naast elkaar zodat de breedste zijde van de plakjes ± 1 cm over elkaar liggen.
Verdeel de groenten over het midden.
Leg de 2 hele varkenshaasjes in de lengte naast elkaar op de groenten.
Leg de 2 halve haasjes er zo op dat de dunne stukjes van het vlees elkaar iets overlappen en het vlees overal ongeveer een gelijke dikte heeft.
Leg de rest van de plakjes ham er overdwars op.
Vouw de overlappende plakken ham eroverheen en rol het vlees in de huishoudfolie. Leg de rol tot gebruik in de koelkast.
Leg 9 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van ± 35×40 cm.
Neem het vlees uit de huishoud folie en leg het op het bladerdeeg.
Vouw een lange zijde van het deeg over het vlees, bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en vouw de andere lange zijde eroverheen.
Vouw de uiteinden om en plak ze ook vast met ei.
Leg de rol, met de naad naar beneden, op een met bakpapier bekleed bakblik.
Druk sterretjes uit het overgebleven plakje bladerdeeg.
Plak de sterretjes met ei op het deeg vast en bestrijk de hele rol met losgeklopt ei.
Bak de Wellington 20 min. in een voorverwarmde oven (200 °C).
Neem het deegpakketje uit de oven en laat het ± 15 min. rusten alvorens het aan te snijden.
12 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten