.
Parelhoen met druiven
Ingredienten
1 Parelhoen
1 teentje knoflook
takje thijm
1 soeplepel olijfolie
1 Sinaasappel
2 trossen druiven
2 glazen witte wijn
10 gram boter
Zout, peper
Bereiding
Warm de oven voor op 180°C (th 6).
Zout de binnenkant van de parelhoen en voeg de look, tijm en peper toe.
Bind de parelhoen toe met keukendraad en smeer hem in met olijfolie
Doe de parelhoen in een ovenschotel en plaats die ongeveer 50 minuten in de oven.
Na tien minuten een beetje water of witte wijn toevoegen.
Regelmatig bedruipen met bakvocht
Halverwege omdraaien
Pel de sinaasappel, verdeel ze in partjes en was de druiven.
Doe een derde van de druiven in een kopje.
Giet er witte wijn over en meng.
Haal de parelhoen uit de oven, snij hem in stukken, leg de stukken op een schotel.
Giet het mengsel van witte wijn en druivensap in de ovenschotel en voeg
een beetje boter toe, de partjes sinaasappel en de rest van de druifjes.
Verwarm 3 à 4 minuten en meng goed.
Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Voeg de saus toe aan de parelhoen en dien warm op
TIP:Lekker met aardappelpuree en rode kool met cranberries
13 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten