
Egg Nog
Egg nog, ook wel eierpunch genoemd is een cocktail op basis van melk, cognac en een ei.
Deze mixdrank wordt zeer geschikt bevonden voor winteravonden.
Het recept werd waarschijnlijk al in de 18e eeuw gebruikt door de Engelse aristocratie.
Rond 1800 werd het geïntroduceerd in de Verenigde Staten.
Omdat cognac duur was werd vaak gebruik gemaakt van rum....
Ingredienten:
170 gr. poedersuiker
1 liter melk
6 dl.whisky
3 dl. rum
1 liter slagroom
nootmuskaat
12 eieren
Bereiding:
Klop het eigeel van de twaalf eieren en voeg de poedersuiker hier aan toe.
Roer dit mengsel tot er een gladde schuimmassa ontstaat.
Voeg hier de melk, whiskey en de rum aan toe.
Klop in aparte kommen de slagroom en de eiwitten.
Meng alle ingrediënten door elkaar en strooi er een beetje nootmuskaat bij.
Klaar is de eggnog
TIP:In mooie glazen serveren met een dot slagroom bovenop
Het ziet er gelijk feestelijk uit
0 reacties:
Een reactie posten