.
Zalmpastei in bladerdeeg
Ingredienten
450 gr. bladerdeeg
1 eiwit
200 ml. slagroom
1 el. verse dille
600 gr. zalmfilet
zout en peper
peper en zout
Benodigdheden:
bakblik
steekring van 4 cm.
blender
Bereiding
Snijd 200 gr. van de zalm, pureer dit samen met het eiwit. breng op smaak met zout en vergemalen peper en roer de dille erdoor.
Klop de slagroom lobbig (vladikte) en spatel door het vismengsel.
Zet de farce tot gebruik in de koelkast.
Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap en snijd er een vis uit.
Leg deze op een ingevet bakblik.
Strijk hier de helft van de farce over, blijf ruim 2 cm. van de rand.
Leg de rest van de verse zalmfilet in het midden over de farce en verdeel de rest van de farce hierover uit.
Zorg dat de zalm volkomen bedekt is.
Bestrijk de randen met het losgeklopte ei en leg dan de rest van het deeg erover.
Voor een mooi vismodel snijd je eerst de kop en staart uit het deeg en leg op de zalm.
Maak zo ook de vinnen.
Steek rondjes uit het resterende deeg en leg vanaf de kop op de vis (schubben).
Maak een oog en leg op de kop.
Bestrijk alles met losgeklopt ei en bak in een voorverwarmde oven van 200°C. 45-50 min. tot de vispastei goudbruin is.
12 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten