.
Tongfilet a la Pompadour
Ingrediënten:
8 tongfilets
1 dl droge witte wijn
2 ½ dl visbouillon (tablet)
1 wortel, in stukken
1 ui, in stukken
2 takjes peterselie
1 laurierblad
150 gr garnalen
200 gr champignons, in dunne plakjes
1/8 liter slagroom
50 gr boter
Bereiding:
Tongfilets oprollen en met cocktailprikker vastzetten of met draadje vastbinden.
Wijn en bouillon met wortel, ui, peterselie en laurier aan de kook brengen en ± 15 minuten zachtjes trekken.
Vuur temperen.
Visrolletjes in het vocht leggen en ± 8 minuten pocheren (niet koken)
Vis uit pan scheppen en op warme schaal leggen.
Garnalen ± 5 minuten in bouillon warmen.
Garnalen naast de visrolletjes leggen.
Warm houden.
Bouillon zeven en laten inkoken tot 2 dl.
Room toevoegen en nog ± 5 minuten zacht laten koken.
Intussen in 25 gr boter champignons ± 5 minuten zacht bakken.
Champignons ook op schaal leggen.
Rest van boter door de saus roeren (niet meer koken)
Serveer de saus apart bij de tongfilets, garnalen en champignons.
12 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten