
Tongfilet a la Pompadour
Ingrediënten:
8 tongfilets
1 dl droge witte wijn
2 ½ dl visbouillon (tablet)
1 wortel, in stukken
1 ui, in stukken
2 takjes peterselie
1 laurierblad
150 gr garnalen
200 gr champignons, in dunne plakjes
1/8 liter slagroom
50 gr boter
Bereiding:
Tongfilets oprollen en met cocktailprikker vastzetten of met draadje vastbinden.
Wijn en bouillon met wortel, ui, peterselie en laurier aan de kook brengen en ± 15 minuten zachtjes trekken.
Vuur temperen.
Visrolletjes in het vocht leggen en ± 8 minuten pocheren (niet koken)
Vis uit pan scheppen en op warme schaal leggen.
Garnalen ± 5 minuten in bouillon warmen.
Garnalen naast de visrolletjes leggen.
Warm houden.
Bouillon zeven en laten inkoken tot 2 dl.
Room toevoegen en nog ± 5 minuten zacht laten koken.
Intussen in 25 gr boter champignons ± 5 minuten zacht bakken.
Champignons ook op schaal leggen.
Rest van boter door de saus roeren (niet meer koken)
Serveer de saus apart bij de tongfilets, garnalen en champignons.
0 reacties:
Een reactie posten