RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Roomrijstballen met noorderlichtsaus

Photobucket

Roomrijstballen met Noorderlichtsaus
Voor 6-8 personen
Traditie:
In Denemarken wordt op kerstavond een grote schaal roomrijst op tafel gezet, waarin een amandel verstopt is.
De bedoeling is net zo lang door te eten tot de amandel is gevonden.
De gelukkige vinder krijgt een klein cadeautje.
Combineer in dit gerecht de drie-kleuren-bessenjam zodat er een mooi ‘noorderlicht’ ontstaat.

Ingrediƫnten:
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
ca. 1,3 liter volle melk
250 gram dessertrijst
1 theelepel zout
2 eetlepels suiker
75 gram amandelsnippers + 1 hele amandel
2 deciliter slagroom
(poedersuiker)
3 verschillende soorten bessenjam

Bereiding:
Snijd het vanillestokje open en doe het samen met het kaneelstokje, de melk, de rijst en zout in een pan met dikke bodem.
Breng aan de kook en laat al roerend ca. 30 minuten koken. (of volg de kooktijd op het pak met dessertrijst).
Neem het kaneelstokje en het vanillestokje uit de rijst.
Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en roer ze door de rijst.
Sprenkel er de suiker door en laat helemaal afkoelen.
Klop in een kom de slagroom stijf.
Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan lichtbruin.
Laat ze afkoelen en meng ze door de rijst, samen met de hele amandel.
Schep er voorzichtig de room doorheen.
Maak de rijstebrij eventueel iets zoeter.
Laat helemaal koud worden in de koelkast en schep er voor het serveren met een ijslepel ballen van.
Bestrooi eventueel met poedersuiker.
Serveer met de verschillende soorten jam.


Bron: Season`s

0 reacties:

Een reactie posten