.
Graubünden is een gebied in de Alpen waar dit heerlijke stoofgerecht
van ree, wijn en kruiden, afgemaakt met room, vandaan komt.
Begin minstens een dag van tevoren met dit gerecht voor de marinade.
Reepeper nach bundner art
Recept voor 8 personen
Ingredienten
2 kruidnagels
1 ui
1 blaadje laurier
5 jeneverbessen
3 korianderzaadjes
3 salieblaadjes
1 takje tijm
500 ml droge rode wijn (bijv. Veltliner)
50 ml rodewijnazijn
1 scheutje jenever
1 1/4 kg reevlees, in grote blokken
voor het stoven
30 g boter
1 kleine winterwortel, in stukken
1 stengel bleekselderij, in stukken
350 ml wildfond
150 ml slagroom
Bereiding:
Steek de kruidnagels in de ui en breng deze met alle kruiden, wijn, wijnazijn en jenever aan de kook.
Leg het reevlees in een grote schaal en schenk de hete marinade erover (het vlees moet onderstaan).
Laat minstens 24 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade).
Dep het vlees droog met keukenpapier.
Verhit de boter in een grote, ovenvaste pan en braad het vlees in delen rondom bruin.
Draai het vuur laag, voeg de groenten toe en bak alles nog 3 min. zachtjes.
Schenk de fond en de gezeefde marinade bij het vlees.
Kruid met zout en peper.
Schakel de oven terug naar 180°C en laat het vlees afgedekt 1 uur in het midden van de oven stoven.
Neem het vlees uit de pan en laat het op een voorverwarmde schaal onder aluminiumfolie rusten.
Kook intussen op hoog vuur het vocht tot de helft in.
Voeg de room toe, warm nog kort door, maar laat niet meer koken.
Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk het over het vlees.
TIP:Lekker met aardappel-knolselderijpuree en vossenbessen- of cranberriecompôte.
Bron: Delicious Magazine
2 dagen geleden
0 reacties:
Een reactie posten