.
Allemaal een pannetje.....en kook of bak wat je zelf wilt eten...
Dat is het leuke van gourmetten
De tafel gezellig gedekt,
Schaaltjes met allerlei soorten vlees, vis, groente
Lekkere sausjes...knapperig stokbrood en goed gezelschap....
Als je zelf een schotel wilt samenstellen dan kun je kiezen uit de volgende vleessoorten:
Kip: Filet,levertjes,gehakt
Varkensvlees: filet, lapjes, gehakt, varkensreepjes, worstjes, minislavink, schnitzel.
Rundvlees: biefstuk, gehakt, vleesreepjes.
Kalfsvlees: frincandeau, lapjes, oester, schnitzel, gehakt, worstjes.
Lamsvlees: koteletjes, filet, reepjes, gehakt, worstjes
Ook vis behoort tot de mogelijkheden.
Je kunt op het gourmetstel alle soorten vis bereiden.
Garnalen,mosselen,zalm
Aardappelen, groenten en fruit zijn belangrijke onderdelen voor een geslaagd gourmet avondje.
Hier zijn enige mogelijkheden
Champignons, in plakjes
Ui, gesnipperd of in ringen
Aubergines, in dobbelsteentjes
Courgette, in halve maantjes
Tomaat, in dobbelsteentjes
Bleekselderij, in plakjes
Worteltjes, in plakjes (liefst even voorkoken)
Aardappelschijfjes
Komkommer, in plakjes
Perzik of Nectarine, in schijfjes
Aardbeien, gehalveerd
Partjes appel (sprenkel er wat citroensap over om bruinkleuren te voorkomen)
Partjes peer (sprenkel er wat citroensap over om bruinkleuren te voorkomen)
Taugé
Tuinkers
Bij het gourmetten maak je gebruik van een aantal bijgerechten.
Gangbaar is om de gourmet te serveren met stokbrood en kruidenboter.
Maar, er is nog veel meer.
Je kunt gourmet ook serveren met een aardappelsalade
Stokbrood (al dan niet met kruidenboter)
Soep
Groene salades
Aardappelsalades
Gepofte aardappelen
En dan nog allerlei lekkere sausjes
Of zelf gemaakt of kant en klaar gekocht
Maak jezelf een keuze uit vlees, vis en dergelijke....
Maak dan een lijstje als je boodschappen gaat doen
Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ligt het stokbrood nog bij de bakker in plaats bij jou op tafel....
13 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten