RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Raclette


We smelten de kazennnnnnnnnnnnnn.......
Hulpmiddelen: Raclette-apparaat (kun je bij sommige kaaszaken huren;
Hier gaat een heel stuk kaas op wat je verwarmt en waar je de gesmolten kaas vanaf schraapt; racler is Frans voor schrapen), of een  gourmettoestel met raclettemogelijkheid (boven-en onderwarmte).

Omschrijving
Raclette is een typische Zwitserse kaas, heerlijk pikant van smaak.
Deze maaltijd is gezellig en echt de moeite waard.

Ingrediënten
900 gram Raclette Kaas aan een stuk of in wat dikkere plakken
ca. 12 aardappels,
uitjes en augurken
2 uien
bakje champignons
rode en groene paprika
3 tomaten,
verse peterselie en bieslook
versgemalen peper
2 salades naar keuze.
Verder nog lekker erbij, maar dat hangt ook van de eetlust af
100 gr. gepelde garnalen
100 gr. mosselen
100 gr. mager ontbijtspek
100 gr. salami
1 klein blik
abrikozen
1 klein blik mais
50 gr. geschaafde amandelen.

Voorbereiding
De aardappelen onder stromend water schoonboenen en in aluminiumfolie
gewikkeld 30 minuten in de oven poffen.
 Uien in ringen snijden en licht fruiten.
Paprikas in reepjes en champignons en tomaten in plakjes snijden.



Bereidingswijze
Maak de tafel mooi op met alle ingredienten
Plaats het stuk raclettekaas op het apparaat en verwarm het.
Vervolgens schraapt iedereen naar behoefte kaas over de lekkere hapjes, bestrooien met versgemalen peper en de kruiden.
Kaas regelmatig keren, zodat beide kanten gelijk op gaan.
Heb je geen origineel raclette- apparaat, leg dan een plak ontkorste kaas in je pannetje en schuif het
onder de warmtebron.
Binnen een paar minuten is de kaas warm en gesmoltenmet een zalig krokant korstje!
De Zwitsers schrapen de gesmolten kaas over de gepofte (of gekookte) en in schijven gesneden aardappel. Maar ook met allerlei groenten, vleeswaar of vis is dit heerlijk.

0 reacties:

Een reactie posten