.
Hazepeper...nog zo`n recept wat veel gegeten word rond kerst
Dit is Oma`s recept en erg lekker
Hazepeper
Ingrediƫnten
Hazenresten
boter
bloem
overgebleven jus
beetje water
handje sjalotjes
2 kruidnagels
laurierblaadje
tijm
scheutje azijn
theelepel suiker
zout
Worcestershiresaus
scheutje soja
peper
glas rode wijn
scheutje port of sherry.
Bereiding
Maak een fluwelen bruine saus van boter, bloem, jus en water.
Voeg hierbij peper, zout kruidnagels, laurierblad, tijm, royale scheut Worcestershiresaus, scheutje soja, sjalotjes, azijn, suiker
Roer goed door elkaar.
Voeg de haasresten en de wijn, port of sherry toe.
Laat op zacht vuur stoven.
Maak af met scheutje koffieroom.
Tip
Dien heet op met droge witte rijst en kersen- of abrikozencompote
12 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten