RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Croque-en-Bouche Taart



Croque en Bouche Taart
Croque en Bouche is een soesjestaart die in een piramide wordt opgebouwd.
Je kunt de soesjes ook los serveren, maar in taartvorm is het wel een ‘plaatje’.
Wil je een grote piramide maken, gebruik dan de dubbele hoeveelheden.

Voor het maken van soezenbeslag (20 stuks)
50 gram boter
25 gram bloem
25 gram zelfrijzend bakmeel (de verhouding boter en bloem moet altijd gelijk zijn)
1 dl water
2 eieren

Voor de vulling:
1/2 liter geslagen room of banketbakkersroom

Voor de afwerking:
500 gram basterdsuiker
50 gram boter
slagroom (versiering)
zilverpillen(versiering)

Bereiding:
Neem een steelpannetje en laat de boter hierin smelten.
Doe het water erbij en breng dit aan de kook.
Voeg in één keer alle meel toe en roer tot er een deegbal ontstaat
Neem een ingevet bakblik en maak hierop 20 kleine bergjes deeg.
Verwarm de oven op 200 graden en bak de soesjes lichtbruin en gaar in ongeveer 25 minuten.
Laat de soesjes afkoelen en knip ze van onderen open.
Vul de soesjes met de stijf geslagen slagroom.
Maak een caramel door 500 gram basterdsuiker in 50 gram boter, in een pan met dikke bodem, te laten caramelliseren.
Voeg hiertoe beetje bij beetje de basterdsuiker in de hete pan.
Laat dit geheel smelten alvorens een nieuwe hoeveelheid wordt toegevoegd.
Als alle suiker is toegevoegd blijf dan de pan verhitten totdat de caramel lichtbruin van kleur is.
Dompel de gevulde soesjes met de bovenzijde in de caramel en drapeer ze in een piramidevorm op een schaal.
De caramel kan de soesjes aan elkaar bevestigen.
Na iedere laag soesjes de binnenkant vullen met banketbakkersroom
Versier de Croque-en-Bouche met wat slagroom en zilver pilletjes

0 reacties:

Een reactie posten