12 uur geleden
.
Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.
Groetjes......Jeanne
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??
Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...
~*~*~*~
En als je toch aan het overstappen bent....
Daar vind je recepten en een praatje
~*~*~*~
Croque-en-Bouche Taart
Croque en Bouche Taart
Croque en Bouche is een soesjestaart die in een piramide wordt opgebouwd.
Je kunt de soesjes ook los serveren, maar in taartvorm is het wel een ‘plaatje’.
Wil je een grote piramide maken, gebruik dan de dubbele hoeveelheden.
Voor het maken van soezenbeslag (20 stuks)
50 gram boter
25 gram bloem
25 gram zelfrijzend bakmeel (de verhouding boter en bloem moet altijd gelijk zijn)
1 dl water
2 eieren
Voor de vulling:
1/2 liter geslagen room of banketbakkersroom
Voor de afwerking:
500 gram basterdsuiker
50 gram boter
slagroom (versiering)
zilverpillen(versiering)
Bereiding:
Neem een steelpannetje en laat de boter hierin smelten.
Doe het water erbij en breng dit aan de kook.
Voeg in één keer alle meel toe en roer tot er een deegbal ontstaat
Neem een ingevet bakblik en maak hierop 20 kleine bergjes deeg.
Verwarm de oven op 200 graden en bak de soesjes lichtbruin en gaar in ongeveer 25 minuten.
Laat de soesjes afkoelen en knip ze van onderen open.
Vul de soesjes met de stijf geslagen slagroom.
Maak een caramel door 500 gram basterdsuiker in 50 gram boter, in een pan met dikke bodem, te laten caramelliseren.
Voeg hiertoe beetje bij beetje de basterdsuiker in de hete pan.
Laat dit geheel smelten alvorens een nieuwe hoeveelheid wordt toegevoegd.
Als alle suiker is toegevoegd blijf dan de pan verhitten totdat de caramel lichtbruin van kleur is.
Dompel de gevulde soesjes met de bovenzijde in de caramel en drapeer ze in een piramidevorm op een schaal.
De caramel kan de soesjes aan elkaar bevestigen.
Na iedere laag soesjes de binnenkant vullen met banketbakkersroom
Versier de Croque-en-Bouche met wat slagroom en zilver pilletjes
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten